Menu
Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

Enkele tips voor de wijnliefhebber

 
  1. We hebben lange tijd grote voorraden gehad van de topjaren 2009 en 2010, maar stilaan geraakt ook onze voorraad uitgeput of komen we aan onze laatste kisten. Wie nog wat bij wil kopen, neemt best een kijkje op onze website voor de laatste wijnen van deze fantastische jaargangen.
     
  2. Vergeet de Bourgognes van 2015 en 2016 niet. Ook in rood is 2015 en 2016 voor Bourgogne een absoluut topjaar. Primeurs bestaan niet in deze regio. De wijnen worden pas verkocht als ze op fles zijn en na wat kelderrust. Ondertussen zijn de grote namen van 2015 en 2016 allemaal binnen. Profiteer ervan. Zelden was de pinot noir zo mooi geslaagd. Sla uw voorraad Premier Crus en Grand Crus van 2015 en 2016 in!
     
  3. Bourgogne wit 2014 is absolute top, maar slechts weinig mensen weten dit. Daarom loont het zeker de moeite om ook deze wijnen nu te bestellen, nu er nog voorraad van is.
     
  4. ​Onze inventaris heeft enkele nieuwe kelderresten aan het licht gebracht. Raadpleeg de lijst op onze website onder promoties.​

Tip van de maand

Nu we meer tijd dan anders thuis spenderen, groeit de nood en vraag naar drinkwijnen voor elke dag. Een kasteel dat al sinds jaren heerlijke wijnen maakt is Ch. de Bouchet, gelegen in de regio Entre-deux-Mers, op een tiental kilometer van St. Emilion. 

Marc Lurton (broer van Pierre Lurton, die wijn maakt op Ch. Cheval Blanc), en zijn echtgenote Agnes en sinds kort ook dochter Pauline, vinifiëren hier een zijn fruitige Bordeaux wijn gemaakt van 50% merlot en 50% cabernet sauvignon. De rode wijn bestaat in twee kwaliteiten. De ene wordt gemaakt in inox, om het fruitige karakter te benadrukken. De andere 'Cuvée Magnificat', wordt gerijpt op eik, en is voller qua typering met een lichte houttoets.

Beide wijnen verkopen wij reeds meer dan 40 jaar, en worden door onze klanten steeds opnieuw gevraagd.
Ook de witte wijn is als lentewijn zeer interessant! Deze wordt gemaakt van 70% sauvignong, 20% sémillon en 10% muscadelle. Hij is lekker fris en zacht tegelijk, en is een ideale terras- of verfrissende aperitiefwijn, terwijl hij het ook zeer goed doet bij allerhande gerechten. Het domein ligt pal tegenover Ch. Bonnet (van André Lurton), ook in de regio Entre-deux-Mers. Ch. Bouchet is echter wel een stuk interessanter qua prijs.

Daarnaast maken ze op het kasteel ook een heerlijke rosé, met een zalmachtige, moderne kleur, veel impressies van klein rood fruit (aardbei, aalbes, framboos) en een mooie frisheid.

Tenslotte is er op het domein ook een perceel 'bio', waarvan ze de wijn Ch. Tour de Boisset maken. Ook deze is verkrijgbaar bij ons!