Menu
Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

Ch. Charmail

 

Haut Médoc

Opp. : 27,5 ha

30% cabernet sauvignon   20% cabernet franc   2% petit verdot   48% merlot​

 

In de afgelopen maand proefde ik tweemaal deze wijn van 2010, en deze sublieme ervaring wilde ik graag met u delen. Hij was verbluffend qua rijkdom en puurheid. Zijn diepdonkere kleur, zijn zeer complexe neus (een wandeling in een vochtig bos…) met zwarte bessen, ceder, alsook de volle romig zachte smaak maakten een feest van deze wijnproeverij! Niet verwonderlijk eigenlijk, want de wijngaard, bestaande uit 1 stuk rond het kasteel is magnifiek gesitueerd tussen grote namen zoals Ch. Sociando Mallet, Ch. Montrose en Ch. Meyney.

Bovendien is de wijngaard zeer zuidelijk gericht (wat de optimale rijpheid bevordert) en de wind zorgt voor een goede droge, gezonde sanitaire staat van de wijngaard en de bessen. Olivier Sèze heeft het domein 30 jaar in bezit gehad, maar verkocht het in 2008 aan Bernard d’Halluin (die hij verder helpt met de exploitatie). Ch. Charmail kan ik ten zeerste aanbevelen om zijn verrassende rijkdom, smaak en diepgang.

 

11 + 1 GRATIS op alle jaargangen (behalve primeur 2017) tot 31/05/2019

 

Klik hier om te bestellen