Menu
Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

Ch. Latour - Pauillac 1er Grand Cru Classé

Het is naar aanleiding van de nieuwste release van Ch. Latour, dat we graag deze topper uit de Pauillac aan u voorstellen ! Ch. Latour is voor mij zonder fout de laatste jaren, de mooiste Pauillac die er is, met een bewaarpotentieel dat tot de verbeelding spreekt. Het eigendom, 80 hectaren met een magnifieke ligging tegenover de Gironde, beschikt over heel dikke wijnstokken die bijdragen tot een fantastisch geconcentreerde Pauillac met enorme diepte en lengte. Geen enkele jaargang van het kasteel heeft me ooit ontgoocheld, zelfs de tweede wijn heeft de concentratie en kracht vergelijkbaar met andere Grand Cru Classés uit de regio. Tenslotte wordt er een derde wijn geproduceerd, om de kwaliteit van de eerste en tweede wijn tot absolute top te maken.

Chateau Latour is een wijn die bijna volledig is opgebouwd uit cabernet sauvignon druiven, die optimaal gerijpt zijn en bijdragen tot een enorm intense wijn. Bij het verouderen ontwikkelt zich een zeer complexe smaak en aroma’s van ceder en kruidnagel, in combinatie met fantastisch fruit.

Actueel zet het team alles in het werk om de glorie en naam van het kasteel hoog te houden, en zelfs in matige jaren is Ch. Latour steeds de beste wijn die wij in primeur proeven.

Het chateau is huidig eigendom van de rijke Fransman François Pinault, die er een eigenzinnige commerciële politiek op nahoudt: sinds jaargang 2012 wordt de wijn niet meer aangeboden in primeur, met andere woorden: het kasteel bewaart al vanaf 2012 alle wijn die op hun 80 hectaren gemaakt werd, in hun ultranieuwe, moderne chais.

Eind mei kwam voor de eerste keer een release van de eerste wijn Ch Latour Premier Grand Cru Classé 2012 op de markt, met een opmerkelijk (althans in vergelijking met andere jaargangen) lage prijs voor de eerste wijn, en tevens de tweede wijn Forts de Latour jaargang 2014 op de markt.
 
Klik hier voor deze nieuwe releases