Menu
Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

Appelatie van de maand – Nuits St. Georges

306ha

Productie : 12.030 hl

Deze appelatie is de meest zuidelijke van de ‘Côtes de Nuits’ in Bourgogne en de wijnen kunnen komen uit het gelijknamige dorp of uit de gemeente Premaux. Deze appelatie beschikt geen Grand Cru’s zoals zijn noordelijke buren, maar toch een veertigtal Premier Cru’s (140 ha) en ongeveer 160 ha Village-wijn. De witte wijn is er slechts een anekdote (3 ha). Om historische redenen zijn er geen Grand Cru’s. De wijnbouwers wilden dit destijds niet, om geen onnodige geschillen te scheppen tussen de eigenaars. Toch zijn er een aantal Premier Cru’s van zeer hoge kwaliteit. Algemeen worden de Premiers ‘Les Saint Georges’ en ‘Les Vaucrains’ als de besten aanzien. De stijl van een Nuits-St.-Georges is zeer klassiek, waarschijnlijk één van de meest intense Bourgognes qua kleur en voorzien van een stevige, robuuste structuur met veel fruitig plezier. De neus is overvloedig, maar in de jeugd zijn de wijnen wat gereserveerd. Na een 8-tal tot een 15-tal jaar na de oogst is het een zeer aangename wijn die zich ten volle geeft. De wijnen van het zuiden (met oa. ‘Les Vaucrains’) zijn over het algemeen wat robuuster dan deze van het noorden (dat paalt aan het elegantere Vosne Romanée). Andere zeer interessante cru’s zijn ‘Damodes’, ‘Les Bousselots’, ‘Rue de Chaux’, ‘Aux Argillas’ en ‘Ch. Gris’.

Ons aanbod bevat twee kwalitatieve huizen, Dom. De Chauvenet en Ch. Gris (Albert Bichot). Alle wijnen hebben een groot bewaarpotentieel door hun rijkdom aan fijne tannines, waarbinnen vaak veel fijne fruitsmaken zitten. Het blijft immers Bourgogne, waarbij fruitplezier op de eerste plaats komt.

11 + 1 GRATIS op elk van deze wijnen tot 31/05/2019

Klik hier om van de promotie te genieten