Menu
Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

Listrac - Médoc

De appellatie Listrac - Médoc omvat 422ha wijngaard met drie steen-klei terrassen op kalkondergrond. Het is één van de appelaties van de regio Médoc, minder bekend dan Margaux, Pauillac en St. Julien, maar daarom niet minder de moeite waard. Hier zijn vaak zaakjes te doen. Lange tijd waren de wijnen van Listrac gekend als harde, stevige wijnen, soms wat onrijp geplukt en goedkoop verkocht in de supermarkten. Er is echter de laatste jaren een zeer grote, kwalitatieve evolutie aan de gang.
 
Wij importeren uit deze streek al meer dan 40 jaar wijnen van een fantastisch chateau. Het Ch. Cap Léon Veyrin behoort al sinds 1810 toe aan de familie Meyre, waar vandaag Nathalie en Julien (beiden oenoloog) magnifieke wijnen maken voor heel aanvaardbare prijzen. Meestal  bevat de wijn ongeveer 50% cabernet sauvignon en 50% merlot, soms wat meer cabernet als deze cépage in een bepaalde jaargang een mooiere rijpheid bereikt dan gewoonlijk. De wijn is op zijn lekkerst zo'n achttal jaar na de oogstdatum (nu is bijvoorbeeld de 2012 zeer lekker). Maar, ondanks zijn nog wat jeugdige karakter laat ook de 2015 zich nu reeds smaken. De 2016 heeft anderzijds een zelden geziene, ongelofelijke kwaliteit!

De wijn is ideaal bij een lekker stuk gegrild vlees van de barbecue, en kan zowel startende als echte wijnfanaten bekoren. Wie hem nog nooit geproefd heeft, moet dat zeker eens proberen! Niet te missen voor deze prijs.
 
Nu actie 11 + 1 GRATIS  tot 31/05/2020!