Menu
Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

De fijnste Franse wijnen tegen de beste prijs

Tip van de maand

Nu we meer tijd dan anders thuis spenderen, groeit de nood en vraag naar drinkwijnen voor elke dag. Een kasteel dat al sinds jaren heerlijke wijnen maakt is Ch. de Bouchet, gelegen in de regio Entre-deux-Mers, op een tiental kilometer van St. Emilion. 
 

Voorverkoop Paul Jaboulet Aîné 2018

De nieuwe jaargang 2018 van Dom. Paul Jaboulet Aîné kan nu besteld worden in primeur.
 
We hebben deze wijnen niet kunnen proeven, maar de journalisten zijn zeer positief over de kwaliteit van de jaargang. Jeb Dunnuck omschrijft deze als 'encore un millésime sensationnel pour la région'.
 

 

Bordeaux primeur 2019

Na lange discussies en in deze bizarre periode, zal de primeurcampagne Bordeaux 2019 toch nog voor de zomer plaatsvinden!  De Covid19 problematiek zorgt voor een zeer atypische campagne, gezien de pers, journalisten en wijzelf de stalen niet ter plaatse hebben kunnen proeven. Hier hebben we een oplossing voor gevonden; actueel zijn we de stalen aan het opvragen in Bordeaux, om hier in onze lokalen te kunnen proeven en te beoordelen en teneinde jullie alsnog, weliswaar met wat vertraging, een gedetailleerde en persoonlijke beschrijving te kunnen geven. Bepaalde wijnen zullen we misschien niet kunnen beschrijven, als het chateau weigert de stalen op te sturen.
 
De wijnen die ik reeds heb geproefd vertonen tekenen van een zeer goede, klassieke jaargang : frisheid, rijpheid, diepte, finesse. Actueel is het voor mij moeilijk de jaargang in het algemeen te beschrijven, omdat ik nog niet genoeg verschillende stalen heb geproefd. Dit zal wel mogelijk worden met de tijd.
Ondertussen komen de prijzen uit en ik denk dat elke crisis gepaard gaat met verschillende opportuniteiten! We zien alvast de eerste inspanningen, want de kastelen beseffen maar al te goed dat, ondanks de zeer goede kwaliteit van de jaargang, enkel een deftige inspanning op de prijs de verkoop zal stimuleren. Ch Pontet Canet heeft als eerste Grand Cru Classé alvast de toon gezet met een prijsdaling van 30% tegenover vorig jaar en een prijs lager dan die van de minder goede jaargang 2013 !
Vanaf heden zullen dagelijks de nieuwe wijnen die uitkomen online worden gezet met hun prijs. Na onze tasting, zullen onze persoonlijke commentaren worden toegevoegd op de website.
Mocht u een persoonlijke verlanglijst hebben voor de wijnen van 2019, dan mag u deze alvast mailen naar info@topwijnen.be; we houden u dan op de hoogte zodra de prijzen van de door u gewilde wijnen bekend zijn.
 
Peter Lesage

Raadpleeg hier de lijst van primeurwijnen 2019 waarvan de prijs reeds bekend is.