Menu
Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

De fijnste Franse wijnen tegen de beste prijs

September releases toppers

Traditioneel in september, worden via de “Place de Bordeaux” (maw de Bordelese handelaars) de nieuwste jaargangen van topwijnen uit Chili, Napa Valley, Toscane en Frankrijk aangeboden. Toppers zoals Opus One, Masseto, Solaia, Colore, Seña, Clos Apalta, Almaviva en ook de nieuwste jaargang van Ch d’yquem en Hommage à Jacques Perrin (Ch Beaucastel) kunnen dan besteld worden “in primeur”. Wij bieden u deze wijnen aan op onze site vanaf het moment dat de prijs bekend is. Gezien er vaak slechts heel kleine volumes beschikbaar zijn, is snel wezen de boodschap. Om standby te blijven, kunt u hier het schema volgen van de komende releases (klik hier).
De levering van deze “september releases” is voorzien in december dit jaar. Door nu in te tekenen geniet u van de voorintekenkorting van 5%;
Wie nog meer op safe wil spelen en alvast wil reserveren op voorhand, kan eventueel een “wish list” mailen naar info@topwijnen.be.

Voorverkoop Paul Jaboulet Aîné 2018

De nieuwe jaargang 2018 van Dom. Paul Jaboulet Aîné kan nu besteld worden in primeur.
 
We hebben deze wijnen niet kunnen proeven, maar de journalisten zijn zeer positief over de kwaliteit van de jaargang. Jeb Dunnuck omschrijft deze als 'encore un millésime sensationnel pour la région'.
 

 

Bordeaux primeur 2019

De oogst 2019 leverde zeer zuivere, gezonde bessen. De merlots waren zeer klein  met hoog alcoholpotentieel, terwijl de cabernets rijp, smaakvol en boordevol zachte tannines zaten en veel frisheid bevatten. Het was van belang zeer trage en zachte extracties te doen gezien het grote tannische potentieel van de bessen, en bij de merlots fermentaties te doen bij lage temperaturen om de frisheid te behouden.

Het grote kenmerk van 2019 is dat alle wijnen heel fruitvol zijn en sappig, vol energie, niks is opgepompt of gestoofd, niets is gemarkeerd door de zomerse hitte! De wijnen hebben een zeer fijne tanninestructuur, bijna zijde! Terwijl 2018 bijna romig zacht was, heeft 2019 een eerder levendige, energieke en frisse stijl in combinatie met concentratie. 2019 is eigenlijk een huwelijk tussen rijke, volumineuze merlots door de warme  zomer en aan de andere kant zeer klassieke, frisse cabernet francs en cabernet sauvignons, ontstaan door de kleine regenbuien eind september. Beide brachten het geheel in evenwicht en gaven de wijnen van 2019 een zeer exclusief karakter.
 
Dankzij de topkwaliteit, de zeer goede persnotities en de forse prijsdalingen (soms 20% tot 30% ten opzichte van vorig jaar dankzij de Covid-crisis) is er een zeer grote interesse in deze jaargang, zowel van de investeerders (er is een groot potentieel tot prijsstijging, de jaargang is goed en de scores heel goed) als van de wijnliefhebbers, die zich dit jaar grote namen kunnen aanschaffen van topkwaliteit tegen zeer lage prijzen! Snel reserveren is de boodschap!
 
Peter Lesage

Raadpleeg hier de lijst van primeurwijnen 2019.