Menu
Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

De fijnste Franse wijnen tegen de beste prijs

Nieuwe kelderrestjes

De opmaak van onze nieuwe catalogus heeft ervoor gezorgd dat we tal van nieuwe kelderrestjes hebben ontdekt in onze stocks. Deze hebben we ondertussen online gezet met korting 10%. Veel mooie wijnen zijn erbij gekomen en solderen we (niet omdat ze niet lekker zijn) omdat we plaats zouden kunnen maken in onze wijnkelder, en omdat we ze nu eenmaal niet allemaal zelf kunnen opdrinken!

Ontdek hier onze kelderresten.

Promoties

Daarbovenop hebben we veel wijnen die we voordelig hebben kunnen inkopen, in promotie gezet voor het eindejaar.

Ontdek hier onze promoties.

Nieuwe Spaanse wijnen van top wijnmaker!

Graag even jullie aandacht voor onze nieuwkomers in ons assortiment, namelijk de wijnen van Diego Magaña,

Klik hier voor meer info.

Geschenkideeën

Naar jaarlijkse gewoonte (en dit jaar nog meer uitgebreid) bieden we u tal van geschenkideeën aan voor uw klanten-, of uw familierelaties.

U heeft de keuze uit exclusieve flessen (speciale edities), mooie kistjes of grote flesformaten van 3 liter, 6 liter, 9 liter of zelfs 15 liter.

Download hier onze geschenkideeën.

Bordeaux primeur 2019

De oogst 2019 leverde zeer zuivere, gezonde bessen. De merlots waren zeer klein  met hoog alcoholpotentieel, terwijl de cabernets rijp, smaakvol en boordevol zachte tannines zaten en veel frisheid bevatten. Het was van belang zeer trage en zachte extracties te doen gezien het grote tannische potentieel van de bessen, en bij de merlots fermentaties te doen bij lage temperaturen om de frisheid te behouden.

Het grote kenmerk van 2019 is dat alle wijnen heel fruitvol zijn en sappig, vol energie, niks is opgepompt of gestoofd, niets is gemarkeerd door de zomerse hitte! De wijnen hebben een zeer fijne tanninestructuur, bijna zijde! Terwijl 2018 bijna romig zacht was, heeft 2019 een eerder levendige, energieke en frisse stijl in combinatie met concentratie. 2019 is eigenlijk een huwelijk tussen rijke, volumineuze merlots door de warme  zomer en aan de andere kant zeer klassieke, frisse cabernet francs en cabernet sauvignons, ontstaan door de kleine regenbuien eind september. Beide brachten het geheel in evenwicht en gaven de wijnen van 2019 een zeer exclusief karakter.
 
Dankzij de topkwaliteit, de zeer goede persnotities en de forse prijsdalingen (soms 20% tot 30% ten opzichte van vorig jaar dankzij de Covid-crisis) is er een zeer grote interesse in deze jaargang, zowel van de investeerders (er is een groot potentieel tot prijsstijging, de jaargang is goed en de scores heel goed) als van de wijnliefhebbers, die zich dit jaar grote namen kunnen aanschaffen van topkwaliteit tegen zeer lage prijzen! Snel reserveren is de boodschap!
 
Peter Lesage

Raadpleeg hier de lijst van primeurwijnen 2019.