Menu
Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

Ch. Bellefont Belcier

 

St Emilion Grand Cru Classé

Opp. : 12 ha

72% merlot, 17% cabernet franc, 11% cabernet sauvignon

Productie : 35.000 flsn/jaar

 

De geschiedenis van Ch. Bellefont Belcier begint al in de 18e eeux, toen Comte Louis-François de Belcier, secretaris van Louis XVI, het domein verwierf met als doel de koning te ontvangen. Het chateau kreeg de naam ‘Bellefont’, verwijzend naar de mooie fonteinen in de buurt.

De Franse Revolutie maakte een einde aan zijn project, en een eeuw lang bevond het eigendom zich in een onzekere situatie. Tot de familie Faure zich over het chateau ontfermde en er een van de mooiste kastelen van St. Emilion van maakte. 

Andere eigenaars volgden, zoals de familie Hebrard, tot het in 2012 verkocht werd aan een Chinees, Dhr. Wang, miljardair uit Peking. Het duurde niet lang want in 2015 werd het alweer verkocht aan de Cyprioot John Renos. Ook hij bleef niet lang aan het roer, want vorige maand ging het domein opnieuw over in handen van een nieuwe eigenaar: Vignobles K (van Mr. Kwok uit Hong Kong, die tevens eigenaar is van Ch. Haut Brisson, en Ch. Tour St. Christophe). Gelukkig bleef Emmanuel de Saint-Saluy al die tijd directeur op het chateau en werd de kwaliteit op die manier verzekerd.

Het chateau geniet van één van de mooiste zuidelijke hellingen van St. Emilion, de côte Pavie, en het terroir ligt dan ook pal naast de 1er Grand Cru Classé Ch. Pavie. Het plateau (met kalk), de hellingen (volledig zongericht) en de voet van de hellingen zorgen voor een zeer volumineuze wijn, met heel fijn, precies fruit, lekker sappig en optimaal rijp geoogst.

De finale is fantastisch, fijn, rijk en fris krokant vol fruit. Een absolute aanrader dus voor uw kelder, bovendien blijven de prijzen hier nog redelijk en betaalbaar voor de geboden topkwaliteit. Een pareltje dat ik u zeker wilde laten ontdekken dus. We hebben nog enkele oudere jaargangen op voorraad die nu heerlijk zijn om te drinken.