Menu
Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

Château van de maand: december

Ch. Jean Voisin

St Emilion Grand Cru

Opp. : 15 ha (3.5 ha 1e wijn + 7.5 ha 2e wijn)

Rendement : 45 hl/ha

 

Dit château, nieuw in ons assortiment, is een ware ontdekking. Met zijn ligging naast prestigieuze domeinen zoals Ch. Pétrus, Ch. La Dominique en Ch. Cheval Blanc, geniet het van een zeer goed terroir. De kleine wijngaard van 15ha werd na een grondige bodemstudie opgesplitst in 19 percelen die elk hun eigen identiteit hebben en, naargelang de bodemsamenstelling, verschillend worden bewerkt. Gezien de wijngaard eerder klein is, wordt die van nabij gevolgd en gesoigneerd als een ‘kleine moestuin’. Er worden geeninsecticiden gebruikt en de nieuwste technologieën worden, in samenwerking met het labo van Hubert de Bouard (eigenaar van Ch. Angélus), toegepast. In zijn zoektocht naar de perfectie, de elegantie en puurheid, zet de eigenaar alles in het werk om een zo mooi mogelijke wijn te maken.

De eerste wijn, Ch. Jean Voisin, wordt gemaakt van 100% merlot en rijpt 12 maanden op nieuwe eik. De wijngaard heeft een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en slechts 3.5ha van de wijngaard wordt aangewend voor de 1e wijn. De rendementen zijn 45hl/ha. De wijn van het topjaar 2015 zit vol enorm fijn, rijp fruit, dat heel elegant maar tegelijk zeer geconcentreerd aanwezig is, in samenhang met mooi geïntegreerd hout. Een juweeltje!

De tweede wijn, l’Esprit de Voisin 2015, heeft 95% merlot en 5% cabernet franc. Hij is afkomstig van 25 jaar oude wijnstokken en aparte percelen (7.5ha van de 15ha in totaal). Deze wijn verschilt van de 1e wijn door een geringere vatlagering (10% op nieuwe eik, 90% op cuves) , waardoor de fruitexpressie en de elegantie zeer goed tot uiting komt. Zelfs deze tweede wijn verdient, omwille van de opmerkelijke fruitexpressie, een plaats in uw kelder. De perceelsselectie is hier bepalend voor de beslissing of de druiven in de tweede wijn worden gebruikt al dan niet.

Zowel de 1e (die eigenlijk nog een 5-15 jaar moet rusten) als de 2de wijn (nu te drinken tot een 8-tal jaar) zijn wijnen van grote klasse!

 

 

OP ONDERSTAANDE WIJN GELDT DE ACTIE 11 + 1 GRATIS TEM. 15/01/2018

Ch. Jean Voisin

2015 : Prijs : € 31,21 per fles (btw incl.). Klik hier.

 

L'Esprit de Jean Voisin

2015 : Prijs : € 21,37 per fles (btw incl.). Klik hier.