Menu
Goedkoopste van BelgiëGrootste aanbod BordeauxPer losse fles te bestellenOptimale stockage conditiesPersoonlijk adviesGewaarborgde afkomstVerzorgde levering

Quincy

Oppervlakte : 249 ha

Productie : 11542 hl/ha

Deze streek is één van de oudste wijngebieden uit de regio midden-Loire. Er werden sporen van wijnteelt gevonden daterend uit de middeleeuwen. Het waren de monniken van de orde van Citeaux die hier de wijnstokken (sauvignon blanc) meebrachten. Deze streek kreeg in 1936 dan ook als tweede (na Château-neuf-du-Pape) een appellation d’origine controlée toegewezen. Op enkele percelen in Briday na, liggen alle wijngaarden van deze appelatie in het dorp Quincy zelf, dat een zeer landelijk karakter heeft. De wijngaarden liggen op de linkeroever van de rivier de Cher (vallei), niet ver van Bourges af. Het terroir bestaat uit een mix van zand en kiezel, op een ondergrond van kalk of klei. Op deze grond , die snel opwarmt, gedijt de sauvignon blanc bijzonder goed, en levert zo gedistingueerde en fijne wijnen met een prachtig boeket van witte bloemen en rijpe citrus en pompelmoes in de mond. Het zijn lekkere wijnen met een flinke, maar niet storende frisheid, en een zeer zuivere toets.

 

Onze selectie uit de appelatie:

Dom. Philippe Portier

Dit domein van18ha met kiezel op een ondergrond van klei, combineert de tradities van de verschillende generaties van de familie op dit domein samen met de nieuwste vinificatietechnieken, en dit in een ultraperformante vinificatieruimte.

De kwaliteit wordt er gegarandeerd door de rigoureuze beperking van de rendementen en de strenge selectie van de trossen. Op deze manier wordt een mooie oogst bekomen, waarmee in ideale omstandigheden een fijne wijn kan worden geproduceerd. De wijn wordt ‘sur lie’ gevinifieerd, waardoor een grote rijkdom en evenwicht wordt bereikt. Deze wijn heeft in jaargang 2016 een neus van pompelmoes en perzik, zeer expressief en complex. In de mond smaakt de wijn rond en intens, met in de finale een intense frisheid en een lichte minerale toets die het plaatje compleet maken. Ideaal voor het aperitief of bij oesters, zeevruchten of kreeft, of ook bij sint-jacobsvruchten of gegrilde vis. De plaatselijke geitenkaas doet het er ook goed bij.

OP ONDERSTAANDE WIJN GELDT DE ACTIE 11 + 1 GRATIS TEM. 15/1/2018

 

2016: Prijs: € 11,81 per fles (btw incl.). Klik hier.